SVATEBNÍ CUKROVÍ


Svatební cukroví


VDOLEČKY
Ingredience:
1 kg hladké mouky, 2 kostky droždí, 20 dkg práškového cukru, 5 žloutků, 1/2 kostky Hery, 1 dl oleje, 1/2 l mléka

Příprava:
Nejprve si uděláme kvásek z mléka, kvasnic a trošky cukru. Potom vše smícháme a vypracujeme  těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme a děláme z něj malé čtverečky, na které dáváme trochu tvarohu a rozinku. Zamotáme a pokládáme na vymazaný plech.Potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 200 stupních. Po vyjmutí z trouby ještě teplé potřeme olejem. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.

Tvarohová náplň: 1/2 kg tvarohu, 1/4 kg práškového cukru, 1 vejce

Drobenka: hladká mouka, práškový cukr, kousek Hery

Z dávky uděláme 200 - 250 koláčků


PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Ingredience:
28 dkg vlašských ořechů, 28 dkg mletého cukru, 8 dkg polohrubé mouky, 2 vejce

Příprava:
Ze surovin vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme válečky. Dáváme na vymazaný plech a sušíme při teplotě 150 stupňů celsia. Po upečení je ještě za tepla podřízneme nožem. Na vychladlé rohlíčky nastříkáme krém, do kterého přidáme trochu kakaa a dáme stuhnout. Potom rohlíčky namáčíme do čokolády.

Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.

Máslový krém:
250 g másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu. Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme asi 50 rohlíčků.


KOKOSOVÉ MUŠLIČKY ( ŠKEBLE) 
Ingredience:
12 dkg mletého cukru, 10 dkg kokosu, 4 dkg másla, 1 bílek

Příprava:
Ze surovin uděláme těsto, vtlačujeme ho do formiček, vyklopíme a necháme ztuhnout.

Suroviny na piškot: 5 vajec, 20 dkg krystalového cukru, trochu kokosu, 18 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, 1 dl oleje

Vejce ušleháme s cukrem a poté přimícháme ostatní suroviny. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný  plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů celsia. Z upečeného piškotu vykrajujeme kolečka, která pomažeme krémem a posypeme kokosem. Na kolečko přilepíme krémem také mušličku.

Máslový krém: 
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme 30 - 40 kousků.


ROHLÍČKY
Ingredience:
40 dkg hladké mouky, 20 dkg práškového  cukru, 20 dkg Hery, 2 dkg kakaa, 2 žloutky, trochu mletých vlašských ořechů

Příprava:

Ze surovin uděláme těsto, které vltačujeme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut při 200 stupních  celsia. Upečeme slepujeme krémem a konce máčíme v čokoládě.

Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.

Máslový krém: 
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme asi 40 slepených rohlíčků.


BOMBIČKY
Ingredience:
20 dkg mletých piškotů, 18 dkg práškového cukru, 8 dkg másla, 4 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa

Příprava:
Ze surovin uděláme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, můžeme přidat  2 lžíce vody. Vtlačujeme do formiček, uvnitř děláme důlek a vyklopíme. Necháme ztuhnout a poté potřeme čokoládovou polevou. Do bombičky dáme lžičku náplně a pomocí krému ( do kterého můžeme přidat trošku kakaa) přilepíme na linecké kolečko nebo piškot.

Náplň: smícháme slazené kondenzované mléko s troškou rumu

Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.

Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme 30 - 35 kousků.


ČERNÉ OŘECHOVÉ TRUBIČKY
Ingredience:
35 dkg hladké mouky, 15 dkg práškového cukru, 7 dkg vlašských ořechů, 18 dkg másla, 1 žloutek, 1 vejce

Příprava:
Ze surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na zhruba 1/2 cm silnou placku. Nakrájíme pásky, které namotáváme na malé formičky. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 -15 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené potíráme čokoládovou polevou a plníme krémem nebo šlehačkou.

Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.

Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme asi 80 trubiček.


PANTOFLÍČKY
Ingredience:
12 dkg práškového cukru, 10 dkg kokosu, 4 dkg másla, 1 bílek

Příprava:
Ze surovin uděláme těsto. Pomocí formičky tvoříme vosí hnízda, do kterých uděláme důlek a necháme ztuhnout. Z lineckého těsta upečeme oválky a potřeme je bílou nebo růžovou polevou. Na oválek přilepíme vosí hnízdo a nazdobíme.

Poleva: práškový cukr spaříme horkou vodou, přidáme červenou potravinářskou barvu a vymícháme.

Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme 30 - 35 kousků.


PUNČOVÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
21 dkg hladké mouky, 3 dkg práškového cukru, 11 dkg Hery, 2 žloutky

Příprava:
Ze surovin uděláme těsto a malé kousky vtlačíme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při teplotě 200 stupňů celsia.

Nádivka: Pomeleme piškoty, pokapeme je rumem a přidáme trochu másla a kakaa.

Touto směsí plníme košíčky, které potom potíráme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou vlašského ořechu.

Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.

Z dávky uděláme asi 50 košíčků.


LASKONKY
Ingredience:
7 bílků, 45 dkg krystalového cukru, 12 dkg mletého cukru, 20 dkg vlašských ořechů

Příprava:
Z bílků a krystalového cukru uvaříme ve vodní lázni sníh a poté do něj vmícháme ořechy s mletým cukrem. Na vymazaném plechu tvoříme laskonky a pak je dáme sušit do trouby na 120 stupňů celsia. Slepujeme dvě k sobě krémem.

Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.

Z dávky uděláme asi 50 laskonek.

Žádné komentáře:

Okomentovat