Svatební cukroví
VDOLEČKY
Ingredience:
1 kg hladké mouky, 2 kostky droždí, 20 dkg práškového cukru, 5 žloutků, 1/2 kostky Hery, 1 dl oleje, 1/2 l mléka
Příprava:
Nejprve si uděláme kvásek z mléka, kvasnic a trošky cukru. Potom vše smícháme a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme a děláme z něj malé čtverečky, na které dáváme trochu tvarohu a rozinku. Zamotáme a pokládáme na vymazaný plech.Potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při 200 stupních. Po vyjmutí z trouby ještě teplé potřeme olejem. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.
Tvarohová náplň: 1/2 kg tvarohu, 1/4 kg práškového cukru, 1 vejce
Drobenka: hladká mouka, práškový cukr, kousek Hery
Z dávky uděláme 200 - 250 koláčků
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Ingredience:
28 dkg vlašských ořechů, 28 dkg mletého cukru, 8 dkg polohrubé mouky, 2 vejce
Příprava:
Ze surovin vypracujeme těsto a z něj vytvarujeme válečky. Dáváme na vymazaný plech a sušíme při teplotě 150 stupňů celsia. Po upečení je ještě za tepla podřízneme nožem. Na vychladlé rohlíčky nastříkáme krém, do kterého přidáme trochu kakaa a dáme stuhnout. Potom rohlíčky namáčíme do čokolády.
Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.
Máslový krém:
250 g másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu. Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme asi 50 rohlíčků.
KOKOSOVÉ MUŠLIČKY ( ŠKEBLE)
Ingredience:
12 dkg mletého cukru, 10 dkg kokosu, 4 dkg másla, 1 bílek
Příprava:
Ze surovin uděláme těsto, vtlačujeme ho do formiček, vyklopíme a necháme ztuhnout.
Suroviny na piškot: 5 vajec, 20 dkg krystalového cukru, trochu kokosu, 18 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, 1 dl oleje
Vejce ušleháme s cukrem a poté přimícháme ostatní suroviny. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů celsia. Z upečeného piškotu vykrajujeme kolečka, která pomažeme krémem a posypeme kokosem. Na kolečko přilepíme krémem také mušličku.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme 30 - 40 kousků.
ROHLÍČKY
Ingredience:
40 dkg hladké mouky, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg Hery, 2 dkg kakaa, 2 žloutky, trochu mletých vlašských ořechů
Příprava:
Ze surovin uděláme těsto, které vltačujeme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut při 200 stupních celsia. Upečeme slepujeme krémem a konce máčíme v čokoládě.
Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme asi 40 slepených rohlíčků.
BOMBIČKY
Ingredience:
20 dkg mletých piškotů, 18 dkg práškového cukru, 8 dkg másla, 4 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa
Příprava:
Ze surovin uděláme těsto. Pokud by bylo příliš tuhé, můžeme přidat 2 lžíce vody. Vtlačujeme do formiček, uvnitř děláme důlek a vyklopíme. Necháme ztuhnout a poté potřeme čokoládovou polevou. Do bombičky dáme lžičku náplně a pomocí krému ( do kterého můžeme přidat trošku kakaa) přilepíme na linecké kolečko nebo piškot.
Náplň: smícháme slazené kondenzované mléko s troškou rumu
Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme 30 - 35 kousků.
ČERNÉ OŘECHOVÉ TRUBIČKY
Ingredience:
35 dkg hladké mouky, 15 dkg práškového cukru, 7 dkg vlašských ořechů, 18 dkg másla, 1 žloutek, 1 vejce
Příprava:
Ze surovin vypracujeme těsto, které vyválíme na zhruba 1/2 cm silnou placku. Nakrájíme pásky, které namotáváme na malé formičky. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 -15 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené potíráme čokoládovou polevou a plníme krémem nebo šlehačkou.
Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme asi 80 trubiček.
PANTOFLÍČKY
Ingredience:
12 dkg práškového cukru, 10 dkg kokosu, 4 dkg másla, 1 bílek
Příprava:
Ze surovin uděláme těsto. Pomocí formičky tvoříme vosí hnízda, do kterých uděláme důlek a necháme ztuhnout. Z lineckého těsta upečeme oválky a potřeme je bílou nebo růžovou polevou. Na oválek přilepíme vosí hnízdo a nazdobíme.
Poleva: práškový cukr spaříme horkou vodou, přidáme červenou potravinářskou barvu a vymícháme.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme 30 - 35 kousků.
PUNČOVÉ KOŠÍČKY
Ingredience:
21 dkg hladké mouky, 3 dkg práškového cukru, 11 dkg Hery, 2 žloutky
Příprava:
Ze surovin uděláme těsto a malé kousky vtlačíme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při teplotě 200 stupňů celsia.
Nádivka: Pomeleme piškoty, pokapeme je rumem a přidáme trochu másla a kakaa.
Touto směsí plníme košíčky, které potom potíráme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou vlašského ořechu.
Čokoládová poleva: používá se na potírání a namáčení drobného cukroví.
250 dkg ztuženého tuku rozpustíme v parní lázni, přidáme čokoládu na vaření a půl balíčku kakaa.
Z dávky uděláme asi 50 košíčků.
LASKONKY
Ingredience:
7 bílků, 45 dkg krystalového cukru, 12 dkg mletého cukru, 20 dkg vlašských ořechů
Příprava:
Z bílků a krystalového cukru uvaříme ve vodní lázni sníh a poté do něj vmícháme ořechy s mletým cukrem. Na vymazaném plechu tvoříme laskonky a pak je dáme sušit do trouby na 120 stupňů celsia. Slepujeme dvě k sobě krémem.
Máslový krém:
250 dkg másla, 5 lžic práškového cukru, 3 lžíce vařeného vanilkového pudingu, trochu rumu.Všechny suroviny vyšleháme.
Z dávky uděláme asi 50 laskonek.
Žádné komentáře:
Okomentovat